Maurits Born

Quote: Groen voor iedereen!

Mijn naam is Maurits Born en sta als nummer 2 op de lijst. Het wordt alweer mijn derde periode in de raad van Goes. Daar heb ik veel zin in!

Samen met mijn vrouw Anneleen heb ik vier kinderen. Hiervan zijn er inmiddels twee de deur uit, de andere twee zijn thuiswonende studenten. Sinds 2000 wonen we in Goes. Het is dan ook echt ‘ons stadje’ geworden.

Mijn politieke werk is goed te combineren met mijn baan als zakelijk adviseur bij ABN Amro. Beide werkzaamheden vereisen eigenschappen die goed bij mij passen, zoals luisteren en doorvragen, brede interesse, omgang met mensen en wendbaar zijn.

Voor de nieuwe periode wil ik mij inzetten op tenminste drie punten:

Aandacht voor het klimaat; het is onze dringende (Bijbelse) taak om goed voor de aarde te blijven zorgen. In Goes kunnen we hierin nog wel wat stappen in maken. Er moet meer ingezet worden op het verduurzamen van alle woningen door middel van isolatie, zonnepanelen en waterberging. Dit is met name ook gericht op de inwoners met een smalle beurs. Ook de faciliteiten voor elektrisch verkeer kunnen verbeterd worden, zeker in de binnenstad. Verder zal via het vergroenen van wijken, met bomen en gras, de opwarming afgeremd kunnen worden.

Stabiele gemeentelijke financiën; op dit punt hebben we ons al jaren ingezet. Wij moeten er namelijk voor blijven zorgen dat onze kinderen straks ook een gezonde gemeentelijke financiële situatie hebben, dat bereiken we door nu verstandige uitgaven te doen. Daarbij blijven we goed letten op het betaalbaar blijven van de lasten.

Verandering van bestuurscultuur; door meer input te vragen aan de inwoners kunnen we nog betere besluiten nemen. We hebben al een start gemaakt met een ander vergadermodel, waarin de inwoners meer centraal staan. Maar juist ook via actieve deelname of enquêtes bij inwoners voor het maken van plannen kunnen we dit nog beter uitvoeren.

Kortom, mijn drie speerpunten zijn:

  • Aandacht voor het klimaat.
  • Stabiele gemeentelijke financiën.
  • Verandering van bestuurscultuur.

Ik ben actief op LinkedIn, volg mij via: www.linkedin.com/in/maurits-born