SGP/CU wil distributiepunt aan rand van Goes

SGP/CU wil distributiepunt aan rand van Goes

oktober 2, 2020 Uit Door Anja

Het gaat om een distributiepunt waar goederen afgegeven worden om vervolgens, op een duurzame manier, Goes ingebracht te worden. Hierdoor is minder vrachtverkeer in Goes nodig, en kan vervuiling bespaard blijven.

Zoiets, het wordt ook wel een ‘last mile’ genoemd, past volgens de Johnny Lukasse bij duurzame ambities van het college. Ook geeft het minder goederenverkeer. Dat is, in een drukker wordende stad met meer auto’s, een positieve ontwikkeling. Daarom roept hij in vragen het college op zich hiervoor in te zetten. Bijvoorbeeld door dit actief te promoten en te ondersteunen. Ook zou de gemeente goederen voor eigen gebruik zo kunnen vervoeren.

Vanmiddag werd Johnny Lukasse geïnterviewd door Omroep Zeeland, daarbij was ook een expert aanwezig vanuit de Hogeschool Amsterdam:  Walther Ploos van Amstel. Het interview is hier onder te beluisteren.  Walther Ploos van Amstel gaf complimenten voor de vragen. Een distributiepunt is moeilijk te realiseren en behouden, maar de vragen die gesteld zijn, zijn relevant om het tot een succes te maken, stelt hij. Ook erkent hij het belang. “Er zijn drie problemen: ruimte, ruimte en ruimte.” De stad, met name de binnenstad raakt vol. Een distributiepunt zou een mooie oplossing zijn.

Wordt zeker vervolgd.