SGP-ChristenUnie wil ondersteuning bij PGB’s

SGP-ChristenUnie wil ondersteuning bij PGB’s

oktober 9, 2018 Uit Door Anja

De SGP-ChristenUnie in Goes wil meer ondersteuning voor PGB-houders. Door de grote hoeveelheid regels zien veel mensen door de bomen het bos niet meer, waardoor ze niet in staat zijn hun budget zelf te beheren. Raadslid Jurian van der Ree: “Een PGB kan echt het verschil maken voor chronisch zieken en mensen met een beperking!”

Chronisch zieken en mensen met een beperking kunnen ervoor kiezen in plaats van reguliere zorg een persoonsgebonden budget te ontvangen. Hiermee krijgen zij een bedrag om zelf hun zorg in te kopen. Dit geeft regie over de zorg en de mogelijkheid zelf te bepalen hoe, wanneer en door wie de zorg geleverd wordt. 

De afgelopen jaren is, ook in de gemeente Goes, een trend te zien waarbij steeds minder gebruik gemaakt wordt van de mogelijkheid van een PGB. Fraudegevallen hebben ervoor gezorgd dat de regels voor budgethouders aangescherpt zijn. “Begrijpelijk, maar dit mag niet ten koste gaan van de toegankelijkheid van passende zorg” stelt raadslid Jurian van der Ree. 

Hij stelt dat het van belang is dat mensen de vrijheid hebben voor een PGB te kiezen: “Een chronische ziekte of beperking heeft veel invloed op iemands leven, wij moeten mensen in staat stellen zo veel mogelijk het leven te kunnen leven, dat ze willen. Een PGB kan daarbij echt het verschil maken voor deze mensen!”