SGP-ChristenUnie legt voor 1 dag pumptrack aan in Goes!

SGP-ChristenUnie legt voor 1 dag pumptrack aan in Goes!

maart 10, 2022 Uit Door Anja

Er is al veel over gesproken in Goes, de skate- en skeelerbaan in Zuid. Deze baan verkeert namelijk in slechte staat en moet dringend opgeknapt worden. Meerdere gebruikers hebben bij de gemeente kenbaar gemaakt dat hier actie op moet worden ondernomen. Dat de baan nog altijd goed wordt gebruikt door direct omwonenden maar ook door vele anderen uit heel Goes is inmiddels wel duidelijk. De baan ligt dan ook op een goede locatie en is goed bereikbaar.

De SGP-ChristenUnie vindt het belangrijk dat er in Goes een goede skate- en skeelervoorziening is. Maar we vinden dat we ook met onze tijd moeten meegaan. Daarom zou het wenselijk zijn om de huidige baan om te vormen (of uit te breiden) tot een zgn. ‘Urban Sports Park’.  Dit vergt weliswaar een forse investering, maar wij vinden dit noodzakelijk en verantwoord. Er zijn voor ons een aantal belangrijke uitgangspunten om hiermee aan de slag te gaan. Sporten brengt mensen samen; een skatepark nodigt uit tot bewegen; de gemeente wordt aantrekkelijker; skaten wordt gedaan door een breed publiek in verschillende leeftijden.

Om nu iedereen in Goes op een leuke manier te laten kennismaken met een voorbeeld van zo’n Urban Sports Park, heeft de SGP-ChristenUnie voor 1 dag een pumptrack geregeld.

Op zaterdag 12 maart laten wij deze neerleggen op het Bleekveld (bij theater de Mythe) in de binnenstad van Goes. Deze baan is vrij toegankelijk voor iedereen! Er is uiteraard begeleiding als dat nodig is. Ook zal er EHBO beschikbaar zijn.

De SGP-ChristenUnie wil hiermee nagaan of er voldoende animo is voor het verder uitwerken van plannen!