Digitaal op werkbezoek bij Juvent

Digitaal op werkbezoek bij Juvent

mei 6, 2020 Uit Door Anja

We hebben de goede gewoonte om met enige regelmaat een werkbezoek af te leggen bij een organisatie in de gemeente Goes. In corona-tijd kunnen dit soort dingen helaas niet doorgaan. Toch is het juist nu van belang in gesprek te blijven. Daarom gingen we maandag digitaal op werkbezoek bij jeugdzorgaanbieder Juvent.

Werkbezoek met een video-verbinding

We hadden een interessant en nuttig gesprek met bestuurder Ruud Stevens over de gevolgen van de corona-crisis voor een organisatie als Juvent. Het is mooi om te zien dat in Zeeland al snel maatregelen zijn getroffen om kwetsbare kinderen en jongeren een veilige plek te geven in deze tijd. Verder spraken we over de nieuwe inkoopstrategie. Deze strategie, die dit jaar ingegaan is, zorgt ervoor dat het aantal aanbieders van jeugdzorg binnen heel Zeeland flink is verminderd. Dit moet samenwerking makkelijker maken en wildgroei voorkomen. 

De organisatie van jeugdzorg in Zeeland blijft een uitdaging. Een voorbeeld hiervan is de hoog-specialistische jeugdzorg. Daarvoor moet de samenwerking gezocht worden met buurt-regio’s, zoals Noord-Brabant. De schaal in Zeeland is te klein om dat alleen te doen. Een andere uitdaging die we besproken hebben is de problematiek rond pleegouders. Er is een tekort aan pleegouders, dat is een groot probleem. Het is voor pleegkinderen belangrijk op te groeien in een stabiel gezien. Graag denken we de komende tijd verder na hoe dit aangepakt kan worden. 

Al met al een interessant gesprek, over urgente zaken, maar ook een gesprek met positieve verhalen. Het is goed om te zien hoe Juvent invulling geeft aan de maatschappelijke verantwoordelijkheid. De jeugdzorg in Zeeland heeft mensen met hart voor de zorg.